Even voorstellen

Metaalrecycling zonder poespas

Doldersum Jan Jan op de plas

Van oud ijzer inzamelen tot metaalrecycling en staalhandel

De geschiedenis van Doldersum begint in 1954 als Jan Doldersum (de opa van de Jannen die nu aan het roer staan) start met de inzameling van oud-ijzer. Later komen daar sloopwerkzaamheden en metaalhandel bij. Jan en Jan beginnen in de jaren ’90 met vakantiewerk op de werf bij opa en helpen al snel ook in weekenden een handje mee.

slide.title
slide.title
slide.title
slide.title
slide.title
slide.title
slide.title

Van onderwijs naar metaalrecycling

Een job bij opa ligt voor de hand, maar beiden volgen eerst een ander loopbaantraject. Via de retail en het onderwijs komen ze in 2012 alsnog in het familiebedrijf terecht. Jan is goed met computers en gaat met de administratie aan de slag. Jan start als machinist op de overslagkraan en stort zich ook op de commerciële kant van ondernemen. In 2019 nemen zij de dagelijkse leiding op zich en sinds 2022 zijn ze officieel eigenaar. Nu werken ze aan plannen voor uitbreiding van de werf om het voor particuliere en bedrijfsklanten nog gemakkelijker te maken schrootafval te brengen of nieuwe metalen op te halen.

Toegankelijk familiebedrijf

Doldersum heeft haar bestaansrecht ruimschoots bewezen als centraal en toegankelijk familiebedrijf. Laagdrempelig en werkend met ‘korte lijnen’, waar je voordelig nieuw staal koopt en snel oud ijzer verkoopt. Bovenal is Doldersum een onmisbare partner en collega met een uitgebreid productaanbod in ijzerwaren en onderscheidend in het inzamelen en verwerken van metaal.

Samenwerken

Wij bieden jou de beste informatie om de meeste waarde uit je afvalmaterialen te halen en over de ontwikkelingen binnen ons vakgebied; de metaalrecycling. Dat is belangrijk voor de best mogelijke samenwerking met onze klanten en afnemers. Door kritisch te blijven op onze werkwijze en werkmethoden, bouwen we aan lokale en (inter)nationale partnerschappen. Daarbij houden we continu rekening met de gevolgen van ons werk voor hen én de wereld om ons heen. Zodoende weet je wat je aan ons hebt en kun je erop vertrouwen dat we alles in het werk stellen om tot duurzame oplossingen te komen.

Werken aan langdurige relaties

Door een goede prijs te bieden voor schrootafval en veilige, milieuvriendelijke diensten te leveren, bouwen Jan en Jan langdurige relaties op met hun klanten. Met dank aan diezelfde klanten en de medewerkers is Doldersum geworden tot het toonaangevende recycle- en metaalhandelbedrijf dat het nu is.

Jan voor Container

Jan Doldersum

“Mensen en bedrijven willen gemak. Daar zorgen wij voor door de inkoop van metaalafval en de verkoop van nieuw ijzer, staal, aluminium en rvs goed te regelen.”

Jan Doldersum

“Van wegen tot uitbetalen, we zijn open en transparant in alles wat we doen. Zo komen onze klanten nooit voor verrassingen te staan.”

Doldersum Jan Doldersum profielfoto 4

Welkom op de werf

De weegbrug vind je direct voor de deur van ons kantoor aan de Garstweg in Westerhaar-Vriezenveensewijk. Als je je (vracht)auto binnen het geelomlijnde vak hebt gezet, zie je op het display achter het raam hoeveel gewicht er op de weegbrug staat. Je mag ook altijd even bij de blauwe deur naar binnenlopen om daar op het scherm te kijken hoe zwaar beladen je bent.

Vervolgens krijg je instructie om je ijzer en metalen op de door ons aangewezen plek te lossen. Ben je daar klaar mee, rij dan weer terug naar de brug, zodat we het gewichtsverschil kunnen meten. Ook hier kan je weer gewoon meekijken. Door alles meetbaar en controleerbaar te maken, weet je zeker dat je goed zit met de prijs die wij je bieden.

Heb je naast oud ijzer ook andere metalen? Die wegen we apart. Zo weten we zeker dat bijvoorbeeld ijzer bij ijzer komt en rvs bij rvs en zorgen we voor de best mogelijke recycling.

Vragen over de metalen? Stel ze aan een van onze medewerkers op de werf.

Geen verrassingen

Met oud ijzer en metalen is het net als bij aandelen; de prijs kan per dag verschillen. Daarom adviseren we vooraf altijd te informeren naar de actuele dagprijs. Even bellen of appen en je komt nooit voor verrassingen te staan.

Doldersum Op het terrein Kraanshot